Lakásművészet

7+1 tipp a skandináv enteriőr kialakításához!

A skandináv stílus az egyik kedvencem, és egyre inkább közkedvelt itthon is, köszönhetően az IKEA-nak talán? Nem tudom, mindenesetre az egyik leginkább letisztult és kreatív lakberendezési stílus. De mitől is lesz skandináv egy enteriőr? Nem csak az IKEA-ban vásárolt holmiktól. 🙂 1. Fehér falak: jellemzőek a fehér falak, ebben nem használnak élénk színeket, hogy minél inkább… Tovább »

Skandináv otthonokban a Karácsony!

Nekem az egyik kedvenc stílusom a skandináv. Nagyon letisztult, jól párosítható a minimál stílussal. Fehér! A fehérségben pedig ott vannak a színes textilek és designbútorok. Az ablakok csupaszok, hogy a fény jobban beáramoljon rajtuk. Előszeretettel alkalmazzák a faanyagot, valamint az állatbőr és szőr szőnyegeket, plédeket. Skandináviában ugyan nem laknék szívesen, de itthonra bármikor becsempészném ezt… Tovább »

Skandi Trend éjszaka!

A hétvégén egy vacsorán vettünk részt a férjemmel, így nagy volt az öröm számomra, hogy kimozdulhatok. Végre csinos ruhát vehetek fel, és van értelme a sminknek is. Mikor kiléptem az ajtón, már furdalt is a lelkiismeret, hogy a kislányomat itthon hagyom. Noh de, néha ki kell mozdulni, és teret kell hagyni a nagymamának. A vacsora… Tovább »

Vibráló enteriőrök!

Igazán merész enteriőröket találtam, melyek inspirálhatnak bennünket színek, bútorok, textilek szempontjából. Unalmasnak egy cseppet sem mondhatnám, némelyik vibráló, kalandos, egyszerűen nem tudtam levenni a szemem ezekről a lenyűgöző lakásbelsőkről. Micsoda otthon aura 🙂 – a festmény oda vonzza a tekintetet – – a szekrény pompás – – kék és sárga – – művészi – –… Tovább »

Skandináv szépség!

Ahogy említettem a rusztikus stílus után következzen a skandináv csoda! Azaz a stílusjegy által létrehozott csodás otthon. Jellemző az egyszerűség, így könnyen összekapcsolható a minimál jegyekkel. A belső enteriőrre jellemzőek a fehér falak és a nagy csupasz ablakok. Nem szokás a függöny használata, hogy a fény könnyen átjárhassa a szobákat. A természetes anyagok itt is… Tovább »

A skandináv stílusról

A legutóbbi blog bejegyzésemben említést tettem a skandináv stílusjegyekről, melyről a vizsgafeladatom is készült és egyben nagy kedvencem lett. Ezt szeretném most bemutatni nektek az alábbiakban. Mi is az a skandináv stílus, és hogyan mutat enteriőrben? A Skandináv természet jellemzői: Zord éghajlat Természet közeliség Állatvilág tisztelete és szeretete Alkalmazkodás a természet adta lehetőségekhez Hideg ,nyirkos… Tovább »

A fekete-fehér jegyében

Mit gondoltok a fekete-fehér enteriőrökről? Izgalmas, netán monoton? Hidegséget vagy melegséget sugároz? Amennyiben lakberendezésre adjuk fejünket, fontos megkeresni a stílust amely tetszetős számunkra, valamint elképzelni benne az életünket hosszú távon. Hiszen az a cél, hogy hosszú távra válasszuk ki otthonukat, és megfeleljen az elvárásainknak. Azt is fontos tisztázni, hogy modern vagy klasszikus stílus áll közelebb… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!