Lakásművészet

Jönnek a hideg téli napok, amikor nem vágyunk másra, csak egy meleg kandallóra

A novemberi hónap és a hűvös esték inspiráltak arra, hogy összegyűjtsem a kedvenc kandallóimat. A téli időszakban nem is vágyunk másra, csak a meleg otthonra. Egy kandalló hangulatos, szerethető, meleg és oda vonzza a családot. Az illatok, a pattogó tűz hangja és napsárga látványa melegséget és szeretetet áraszt mindenhol. Legyen szó bármilyen kályháról vagy kandallóról, mind-mind gyönyörűek…. Tovább »

A mandala, mint dekorációs elem, nemcsak a falra jó!

A mandala motívum nagyon népszerű manapság, sokan festik fel ezeket a mintákat a falra. Nem is csoda, hiszen remek dekoráció, és egyben pozitív energiát is ad a térnek. De! Nemcsak a falra jók ezek a szépségek, hanem… … a padlólapon is gyönyörűen mutatnak. Ezzel a módszerrel spórolhatunk a szőnyeggel is, hiszen maga a mandala helyettesíti… Tovább »

Amikor a nappali “fellélegzik”!

Egy enteriőr fantasztikus átalakulását láthatjátok az alábbiakban. Úgy jellemezném egy szóval, hogy a nappali “fellélegzett”. a zsúfolt tér letisztult a színes, sötét nappali angyali fehérré változott kapott egy stílust: modern és minimál Tér és fény került a nappaliba, mely fontos a komfortérzethez. A fehér tisztaságot és angyali könnyedséget sugároz. Az otthonossá tétel folyamatban van, a… Tovább »

Amikor a gyerek “lakberendez”!

A címből adódóan gondolom, hogy sok anyuka sejti mire is gondolok. Amikor megszületik a családban az első gyermek, még nem is tudjuk mi vár ránk a későbbiekben, csak hallunk róla innen-onnan. Aztán egyszer csak elérkezik a “pakolós időszak”. Elsőként azzal kezdődik a móka, hogy a gyerek olyan dolgokat elér, amit nem kellene. Ekkor vesszük észre,… Tovább »

Mutatós családfák!

KEDDekor, ha Kedd, akkor Dekor! A családfa készítése izgalmas feladat, mely egyben igazi gyűjtőmunkát is igényel. Ugyan ez attól is függ, hogy mekkora fát szeretnék készíteni. Szimbolizálja az összetartozást, a családi erőt és szeretet. Nagyon szép darabokat készíthetünk otthon egy kis kreativitással, melyre inspirációt találtok a lentiekben.  Családfa variációk: Forrás: Family tree Ezek a képkeretes verziók a… Tovább »

Csodaszép őszi enteriőr részletek!

Az őszi évszak csodálatos, gyönyörű színekben pompázik. Ahogyan a ruhák esetében, úgy hasonlóan az enteriőröknél is találhatunk “divatos” megoldásokat. Jellemzően a színek és az anyagok dominanciájában mutatkozik ez meg. Nektek melyik a kedvenc őszi színetek? Én ilyenkor a barna és arany árnyalatokat szeretem. Íme a paletta: A fentiek értelmében jöjjenek a csodás őszi enteriőr részletek:… Tovább »

Ma van a zene világnapja!

A zene világnapja alkalmából is találtam ötletes és szép lehetőségeket. Ezt a napot 1975 óta Yehudi Menuhin hegedűművész és az UNESCO zenei tanácsának a felhívására ünneplik október 1-jén. Nézzétek milyen szuper zenei elemeket tehetünk az otthonunkba:  A zene járja át otthonunkat a mai napon, ha máshogy nem is, hallgassunk szép zenéket! Üdv LD      … Tovább »

Vibráló enteriőrök!

Igazán merész enteriőröket találtam, melyek inspirálhatnak bennünket színek, bútorok, textilek szempontjából. Unalmasnak egy cseppet sem mondhatnám, némelyik vibráló, kalandos, egyszerűen nem tudtam levenni a szemem ezekről a lenyűgöző lakásbelsőkről. Micsoda otthon aura 🙂 – a festmény oda vonzza a tekintetet – – a szekrény pompás – – kék és sárga – – művészi – –… Tovább »

TV-t a falra! De hogyan?

A mai ötlet áradatban olyan szuper inspirációkat mutatok nektek, amellyel kedvet kaptok a TV falra szereléséhez. Igazán otthonos és dekoratív megoldásokat láthattok a lenti képeken, a TV beleolvad az otthon környezetébe. De hogyan? Lássuk: Nálatok hol van a TV: polcon vagy a falon? Mi a véleményetek a fentiekről? Üdv LD   Képek forrása: Decorating your… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!