Lakásművészet

Amikor a művészet és a lakberendezés találkozik egymással!

Én azt gondolom, hogy maga a lakberendezés is egyfajta művészet, hiszen ha lehetőségünk van, akkor szabadjára engedve a fantáziánkat létrehozhatjuk az életterünket, ami minket tükröz vissza. Mindemellett ha az otthonunk még találkozik egy másik művészeti ágazattal, abból csak jó dolgok születhetnek.    Az otthonunk és a művészet    Inspiráló festmények családi otthonokhoz      Inspiráló… Tovább »

Anya fotózz! “Felnőni a Duna-parton igazi élmény”

Szeretem személyes képekkel feldíszíteni az otthonunkat. Véleményem szerint a saját családunkról mi magunk tudjuk a legjobb fotókat elkészíteni, hiszen valódi életképeket tudunk megörökíteni a hétköznapokból. Így új hobbiként amatőr-művészi képeket készítek, és ha jól sikerül kiteszem a falra.   Művészi családi képek az otthonunkban   Legutóbb a kislányomról készítettem csodálatos képeket, megörökítve a lakóhelyünk szépségét… Tovább »

Rendkívüli festmények egy 16 éves fiatal lánytól!

Szeretem a szép festményeket, főleg ha hatással van rám. Mindegy hogyan, csak magával ragadjon. Dimitra Milan egy 16 éves lány, aki rendkívüli műveivel nyűgözi le az embereket. Művész családból származik, így adott volt ez irányú vonzódása. A választott témája pedig hihetetlenül kreatív. Álomszerű látomások, ahol az ember és az állat egybeolvad. Tetszenek a színek, a… Tovább »

Ismeritek az emberi érzelmekről szóló szobrocskákat?

A Willow Tree szobrok az emberi kapcsolatokról és érzelmekről szólnak. Engem lenyűgöztek, nagyon kreatív és gyönyörű dekorációnak tartom. Némelyik már-már megható is. A Skandi Trend oldalán találhatóak meglepően nagy választékban. Az alábbiakban összegyűjtöttem a számomra kedves darabokat. Szintetikus gyantából készülnek, mely hű mása a fának. Az anyai örömök megformálása. Gyönyörűséges szerintem! Az anyai szeretet, a… Tovább »

A mandala, mint dekorációs elem, nemcsak a falra jó!

A mandala motívum nagyon népszerű manapság, sokan festik fel ezeket a mintákat a falra. Nem is csoda, hiszen remek dekoráció, és egyben pozitív energiát is ad a térnek. De! Nemcsak a falra jók ezek a szépségek, hanem… … a padlólapon is gyönyörűen mutatnak. Ezzel a módszerrel spórolhatunk a szőnyeggel is, hiszen maga a mandala helyettesíti… Tovább »

A világ egyik leghíresebb festménye_3.rész

A sorozat harmadik részében Salvador Dali “Az elfolyó idő”, vagyis az “Emlékek állandósága” című festményét láthatjátok. Nekem az egyik kedvencem, melyhez gyermekkori emlékem is fűződik. Anyukámnak van otthon egy Dali műveit bemutató könyve, melyre kisebb koromban rácsodálkoztam. Nem értettem a művészetet (nem mintha most érteném), és fel sem tudtam fogni, hogy miért vannak ilyen furcsa… Tovább »

A világ egyik leghíresebb festménye_2.rész

A sorozat második részében a Csillagos éj című festményt emelném ki, mely Vincent Van Gogh alkotása. Munkássága halála után lett kiemelkedő, ahogy ez a művészeknél gyakran előfordul. A lenti kép az egyik leghíresebb darabja, mely a modern művészetek példája is. Érdekes festmény, hiszen ránézésre azt gondolhatnánk, hogy egy gyerek készítette, avagy mi magunk is festhetnénk… Tovább »

A világ egyik leghíresebb festménye_1.rész

A világ egyik leghíresebb festménye Rembrandt van Rijn Éjjeli őrjárat című darabja. Ez a festmény a holland aranykor csúcspontja, Rembrandt egyik leghíresebb műve, melyet nagyon sokat elemeztek, mégis homály fedi a mai napig. Az amszterdami Rijksmuseum értékes festménye, ahol megtekinthető bárki számára.  A megrendelést valószínűleg 1639-ben kaphatta Rembrandt a Frans Banning-Cocq által vezetett lövészegylettől, mely a kapitány és Williem… Tovább »

Ékszer a falon, avagy Swarovski festmények!

Találkoztatok már Swarovski köves festménnyel? Bevallom, én még nem, azonban azt látom, hogy az otthon központi fali dísze lehet egy ilyen csillogó művészeti alkotás. A Swarovski kristályokkal díszített festmények egyedi rendelésre készülnek, limitált darabszámban. A Swarovski festmények fényes akril technikával, kézzel készülnek a nagyvonalú elegancia jegyében. A fenti képet egy fekete-fehér minimál stílusú lakás fali dekorációjaként el… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!