Lakásművészet

Erik a 33. hétre született. Erő és kitartás, amit csak egy anyai szív bír el!

Amikor egy édesanya babát vár rengeteg gondolat forog a pocaklakója, a terhessége, és maga a szülés milyensége körül. Különösen az első gyermekünk érkezésekor. Próbáljuk elképzelni, hogyan zajlik majd a szülés, mi várhat majd ránk. Előre sosem tudjuk, de annyi biztos, hogy az anyai ösztönök már a terhességi teszt kimutatása után beindulnak. Bátran állíthatom az anyai… Tovább »

A rácsos kiságy új élete!

Hamarosan eljön az idő nálunk is – és nem is olyan sokára – hogy lecseréljük a rácsos gyerekágyunkat. Mivel nem szeretném leselejtezni, ezért utánanéztem a lehetőségeknek hogyan hasznosíthatnánk újra. Jövőre az asztal kialakítását szeretném projektként kitűzni, hiszen a leghasznosabb dolog lenne a rajzos időszakban. Ti mire hasznosítanátok?  Lakásművészet, ahol a lakásbelső megalkotása igazi művészet. Képek:… Tovább »

5+1 IKEA Hack, melyet minden szülőnek ismernie kell!

Az IKEA Hack ötleteket mindenki szereti, én is odáig vagyok értük. Jó látni az emberek kreativitását, és azt, hogy az alap IKEA eszközökből és bútorokból milyen fantasztikus eredmények születnek. Most olyan ötleteket mutatok nektek, melyeket minden szülőnek ismernie kell. 1. Éjjeli szekrényből menő babaház: A belső bababútorok alapból kaphatóak az IKEA üzleteiben. A házat bármilyen… Tovább »

Játszótéri móka!

Egy korábbi bejegyzésemben említettem nektek az új hobbim, melyet ITT találtok. Lilla babámnak egy kicsi “játszóteret” alakítottam ki a nappaliban, ahol úgy gondoltam, hogy felhasználom a szekrényben “porosodó” nagypárnákat. Az IKEA-ban vásárolt huzat nagyon részletes, és mivel nem kevés anyagot vásároltam belőle, így sokáig tartott kifesteni. Van, ami még most is “under construction”. A színek tekintetében nem… Tovább »

Lilla új barátai

A habszivacs dekoráció az egyik legjobb ötlet gyerekszobába. Könnyen felhelyezhető, nem kell vele sokat pepecselni, és igazán mutatós. Minden fajta figurában kapható manapság. Lilla Dorka szobájában található Vuk és Micimackó, valamint újabb barátokkal bővült a csapat. Mivel a ragasztócsík nem tartós, így én apró gombostűkkel fixáltam, ami nem is látszik. A kalapáccsal óvatosan, hiszen ezek… Tovább »

A fészekrakó ösztön!

Tapasztalatból tudom, hogy a kismamákat elfogja a fészekrakó ösztön. Emlékeztek még egy korábbi bejegyzésemre, mely a babaszobák kialakításáról szólt? Igaz régen volt, de itt megnézhetitek: A legszebb karácsonyi ajándék! Csodaszép babaszobákat találunk az interneten, azonban minden ami babákkal kapcsolatos egy vagyonba kerül. Lilla babám szobáját befejeztük tavaly mire megérkezett, a bemutatása azonban elmaradt, de most… Tovább »

Ma minden ami pöttyös!

A mai témámhoz az ihletet a pöttyök és a férjem adták, aki azt mondta tegnap este fel a fejjel és gondolkodjak pozitívan. Igaza van, szóval ahogy ő is említette legyen ez a pöttyös enteriőrök napja. És hogy miért is? Képzeljétek el, hogy a bárányhimlőt okozta vírus felnőtt korban is megjelenhet övsömör formájában. Én most ebben… Tovább »

Új Élet – Új szoba!

Mint sokan tudjátok, új lakó érkezett hozzánk az idei évben, ezért voltam távol pár hónapot a blogírással. Kislányunk 2013. Decemberében született, így az új évet nagy szeretetben és izgalommal teli kihívásban kezdtük meg. Új élet vette kezdetét mindenki számára! <3 Egy új kis emberke költözött be hozzánk, mellyel fenekestül felfordult az életünk, és az otthonunk… Tovább »

A legszebb karácsonyi ajándék!

Az idén valóban azt mondhatom, hogy a legszebb karácsonyi ajándékot hozza a Jézuska. Nagy munkálatokban voltunk – vagyunk – készül kislányunk érkezésére a babaszoba. Ennek kapcsán szeretnék nektek néhány ötlettel szolgálni a babaszoba és gyerekszoba témakörben. Fontos információ a gyerekszobákról, mely segítséget adhat: – a folyamatos tanulás, fejlődés és játék színtere (ezért a szoba is… Tovább »

Bababútor karácsonyra avagy újrafelhasználás!

Interneten találtam, zseniális megoldások: 1. Mi legyen a babaágy sorsa ha már nincs rá szükségünk: Asztalos segítségével is átalakítható, amennyiben mi magunk nem vagyunk nagy barkácsművészek. Ne féljünk segítséget és ajánlatot kérni. A pad erkélyre, teraszra szuper megoldás, avagy az ágy íróasztalnak is fantasztikus, a babaházas kialakítás pedig egy gyerkőcnek álom! Akár karácsonyi ajándékötletnek is!… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!