Lakásművészet

Mit tehetünk, ha a vihar kárt okozott az otthonunkban?

Beindult az igazi nyár, és megérkeztek a viharos napok is. Egyre szélsőségesebb időjárási körülményekre is fel kell készülnünk, hiszen ezek hatalmas károkat okozhatnak az otthonunkban. Tudtátok, hogy évente 35 ezer villám csap le itthon, Magyarországon? Statisztikák szerint a legtöbb lakáskárt az ilyen viharok okozzák, azon belül is a beázás, villámlás és a szél által okozott károk a leggyakoribbak. De mit tehetünk mi? Hogyan óvhatjuk meg az otthonunkat?

 

Sajnos bárkivel, bármikor előfordulhat egy nem várt esemény, és ha nem készülünk fel rá, sokkal nehezebb helyre hozni a kárt mind anyagilag, mind fizikailag is. Tavaly a Balatonon nyaraltunk, ahol pillanatok alatt olyan időjárásváltozás történt, mely szinte félelmetes volt. Egyik pillanatban strandoltunk, majd a következő percekben megérkeztek a viharos felhők villámokkal. Kapkodva szedtük össze a holminkat az udvarban, és igyekeztünk felkészülni a nagy szélre is.

 

 

Alap dolgok a viharkárok ellen

 

 • Érdemes figyelni az időjárásjelentést, mire számítsunk, hiszen nyáron várhatóak a hirtelen érkező viharok, jégeső, erős szél… Ilyenkor amit otthon tehetünk, hogy felkészülünk.
 • Jól zárjunk be minden nyílászárót (ablak, ajtó, kiskapu, kisház ajtaja stb.)

 

 • Pakoljuk el a kerti napernyőt, kisebb tárgyakat, gyerekmedencét, a szél által könnyen elfújható dolgokat…
 • Az elektromos készülékek (TV, számítógép stb.) csatlakozóját húzzuk ki 

Ezeket az alap dolgokat szerintem mindannyian tudjuk, és igyekszünk is megtenni, de az erős viharok ellen nem biztos, hogy ennyi elegendő. Azt gondolom, hogy ilyenkor a legnagyobb segítség a lakásbiztosítás.

 

Milyen károkat okozhat egy vihar?

 

 • sérülhet a tető egy erős széltől, jégesőtől 
 • a hatalmas eső miatt beázás történhet
 • a villámcsapás okozta túlfeszültség miatti károk a műszaki cikkekben
 • további rongálások a szél és az eső által 

De azt vajon tudjuk, hogy mi a teendő, amikor már megtörtént a baj? Sajnos a villámhárító nem nyújt elegendő védelmet, és a mi felkészültségünk és elővigyázatosságunk sem. 

 

Mit tehetünk a vihar után, ha megtörtént a baj?

 

Erről mesélt nekem az édesanyám, mert sajnos egy vihar következtében beázás miatt kellett bejelentést tenniük. Tényleg az volt a szerencsénk, hogy volt lakásbiztosításunk!  

 • Gyorsan bejelentést kell tenni a káreseményről, 2 napon belül!
 • Érdemes fényképet készítenünk, de a kárszakértők helyszíni szemlére jelentkeznek a bejelentést követően
 • Előre egyeztetett időpontra kijönnek megnézni a károkat, felmérik a helyszínt, majd… 
 • Ezt követően megállapítják a kártérítés összegét

Érdemes felkészülni, mert sajnos itt a viharszezon! Legyetek résen és ne legyintsetek a lakásbiztosításra, mert ez a legnagyobb segítség a baj esetén. Természetesen a tűzoltók és kárelhárítók után…

Tájékozódjatok bővebben a kárrendezésről!

 

/„A bejegyzés az Allianz Hungária Zrt-vel együttműködésben jött létre.”/ 

 

Az otthon megteremtése egy igazi művészet. Egy kreatív tervezés, amikor életteret alkothatunk. A lakásművészetet megtaláljátok a Facebook-on, és az Instagram-on is, ahol különböző tartalmakkal találkozhattok. 

fehér keret2Laka╠üsmu╠őve╠üszet_logo╠ü_LM

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!