Lakásművészet

Íme a magyar tenger projekt! Balaton inspirálta design termékek

 

 Andrej és az ART HEKK

 

 Képeslap

 A strand, a nádas, a kacsák, a Badacsony, a naplemente, az üdülők, a lángos, a palacsinta. A diszkólézer, ami csóváskodik az éjszakában, a tompa tucc-tucc, ami átkel a túlsó partról. A fürdőrucik, a lányok, a fecskék és fruskák, a napolaj, a matrac,  a bóják, a komp, az iszap meg a szaga. A vonat zaja, ami átmegy hangosbemondóba. A vitorlások. A ringás a vízen. A szúnyog, amit lenyeltünk.

Minden nyár retro, minden idő múlt.

Képtelen lap

A tó, aminek csak északi és déli partja van – keleti és nyugati nincs. Ez hogy lehet?  Tovább megyek. Van-e Magyarországnak tengere? Nincs. Akkor miért hívják úgy a Balatont, hogy a magyar tenger? Aztán. Hogy hívják a Balaton legnépszerűbb halát? Hekk. És milyen hal nincs a Balatonban? Hekk.

Ez, ahogy a dolgok festik magukat minálunk. A dolgok kicsi, de nagyszerű és vidám  értelmetlensége, amelyben olyan otthonosan fürdünk. A valóság, amelyet meghekkeltünk. Erről szól az ART HEKK.

Hogy a képtelen képes legyen.

– Geszti Péter tollából –

 

 

Andrej visszaadja nekünk az igazi retró Balaton életérzést!

 

Andrej egy fiatal grafikus, képzőművész, akinek a termékei és ötletei igazán egyediek. Ismerjétek meg egy interjú keretében Őt és a munkásságát.

 

 

Kedves Andrej. Olvastam a honlapod és a munkásságod, mely igazán egyedi és kreatív. Mesélnél nekem erről a magyar tenger projektről? Mi ez az Art Hekk pontosan?


Maga a koncepció 2013 nyarán Balatonalmádiban, a Wesselényi strand egyik vendéglátóhelyiség árnyékos asztalkájánál született meg, egy csésze fekete és pohár gyöngyöző fröccs mellett: Végre legyen a Balatonnak is brandje, amolyan Andrejes megvilágításban. Így született meg az ART HEKK. Elsődleges célunk pedig az volt, hogy az egyedi kis szériás design termékekkel visszahozzuk a Balaton retro hangulatát, mai modern megvilágításban. Mindemellett fontos szempont volt, hogy a környezettudatosság jegyében a termékeinket újrahasznosított és természetes anyagokból készüljenek. 

 

Mit jelent számodra a Balaton?

Reggeli strandolás a családommal, mikor még látni a vízben a lábujjunkat is, jól megérdemelt kávé-sör-sajtostejfölöslángos-fröccs, a füredi Bergmann kávézó – sétány – Jókai villa háromszög, csónakból való keszegezés a nádasnál, anyósom rántott húsa a diófa árnyékában, nyugágyon bealudni a könyvem első bekezdésénél, nagypapa szőlőjének szüretelése, első korty must. Mindezek mellett persze: strand, lányok, hekk, naplemente, fröccs…

 

Milyen termékeket ölel át az Art Hekk és kiknek ajánlod?

Balaton adta életérzésre fókuszálunk s igyekszünk ebből meríteni a termékek kiválasztásánál és fejlesztésénél is. Előtérbe helyezzük a természetvédelmet, így kerülhetett kínálatunkba az újrahasznosított molinótáskáink (Medence Csoporttal együttműködve), illetve a kivágásra ítélt diófákból faragott, mára ikonikussá vált fa halaink, a HEKK-jeink is. Emellett ruházat, menő tetkók, grafikák alkotják a kínálatunkat.

 

Ezek a figurák honnan jöttek, és miért éppen ilyen ábrázolással?

A Hekk különböző színekben nagyon mutatós. Azonban ez a férfi és női figura nem éppen hétköznapi, de benne van az a retro életérzés, amit a honlapodon közvetítesz.

Elég  csak nyitott szemmel és szívvel járnom a Balaton partjait, hogy kellő őszinteséggel, bujasággal, humorral és egy csepp iróniával létrehozhassam az ART HEKK családtagjait. A HEKK és a gyermekeim által festett ColorsOfBalaton sorozat kiegészíti ezt a figurális világot, így mindenki megtalálhatja a számára tetsző táskát, grafikát.

 

Hol találkozhatunk a termékekkel?

A teljes termékpalettánkkal a webshopunk felületén találkozhattok, emellett számos vásáron is részt veszünk, mint a közkedvelt WAMP, vagy a kedvenc nyári Tihanyi Piac Placcon. Idén pedig egy álmunk is beteljesül, megnyitjuk a belvárosi Showroom-unkat.

Ez nagyon nagy dolog, szívből gratulálok hozzá! És miért Iparművészeti Egyetemet választottál? Mi szerettél volna lenni?

Egy boldog, elégedett ember, aki szereti azt, amit csinál és úgy gondolom ehhez az Ipar is kellett.

 

Azt gondolom, végül jó választás volt, hiszen minden álmod valóra válik. Hogyan jött a plakátkészítés, majd hogy jutottál onnan tovább az Art Hekk megalkotásához?

Az Egyetem elvégzését követően az A38 Hajó kötelékeibe kerültem s ennek a szerencsémnek köszönhetem a plakátokhoz fűződő rajongásomat. Immáron 14 éve, hogy rendszeresen készíthetek plakátokat a Hajó számára, több ízben elnyerve velük az Év Kulturális Plakátja díját. Nagy megtiszteltetés számomra hogy a Magyar Plakát Társaság tagjai közé fogadott. Ez mind hozzásegített hogy a kreatív gondolkodást az ART HEKK világába is átültethessem. További terveink között szerepel, hogy az ART HEKK grafikái poszterek formájában is beszerezhető legyen.     

 

Honnan jön a kreativitásod? Mi inspirál Téged a leginkább?

Legtöbbször a hétköznapjaimból, a családom pillanataiból merítek. Így jöttek létre a képzőművészeti kiállításaim is, legyen szó szicíliai nászútról, egy párizsi lokálról, a kijevi dácsánkról, vagy épp a Plattensee-ről. Az ART HEKK is hasonlóan működik.

 

Csapatban, vagy egyedül találod ki a munkáid?

Mindig is önállóan, szabadúszóként tevékenykedtem, de egy idő óta már egy profi csapat koordinálja, segíti a stratégiai lépéseket.

Idén nyáron bővül esetleg az Art Hekk? Van új projekted?

Folyamatos a termékfrissítés, igyekszünk intenzívebben jelen lenni a Balaton partján, megnyitjuk az ART HEKK lakás-Showroomot. Emellett a nagy sikernek örvendő gyerekeknek szóló fahalfestő Workshopunkat is szeretnénk tovább fejleszteni és kiterjeszteni, hogy még több gyermek és család megismerhesse az alkotás örömét.

Azt gondolom ez a halfestés nagyon jó családi program! Ajánlom mindenkinek ezt a workshop-ot!

 

https://arthekk.hu/

 

 

Az otthon megteremtése egy igazi művészet. Egy kreatív tervezés, amikor életteret alkothatunk. A lakásművészetet megtaláljátok a Facebook-on, és az Instagram-on is, ahol különböző tartalmakkal találkozhattok. 

fehér keret2Laka╠üsmu╠őve╠üszet_logo╠ü_LM

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!