Lakásművészet

Hetekig tartó kórház után fantasztikus dolog otthon köszönteni egy koraszülött csecsemőt!

Sosem tudjuk előre hogyan és mikor érkezik meg a pocaklakónk. Tudósok szerint csakis ő befolyásolhatja odabent, hogy mikor szeretne világra jönni. Azonban arra nem készülünk fel anyukaként, hogy mi van akkor, “ha ő úgy dönt”, hamarabb érkezik. 

Kismamaként a fészekrakó ösztön az első hetekben beindul, ezért valójában már az első pár hónapban kész lennénk mindennel, ha a férjünk nem tartana vissza bennünket”ejj ráérünk arra még” realitásával. Nálam is így volt ez. Bújtam az internetet nap mint nap, mit kéne megrendelni a babavárásra, és úgy éreztem mindent azonnal szeretnék megvásárolni.

 

Hatalmas boldogság berendezni egy babaszobát

 

 

De amikor azzal szembesülünk, hogy megszületett a kisbabánk – aki a világ értelmét és szeretetét hozta nekünk -, viszont mégsem fekszik otthon a kiságyában, nos… ez egy leírhatatlan érzelmi sokkhatás a szülőknek, különösen az édesanyáknak. Sajnos személy szerint én is átéltem ezt, egy súlyos, életveszélyes betegség miatt kellett több hetet kórházban töltenünk. Úgy érkeztem haza az otthonunkba, hogy fájt a friss császársebem, duzzadt a mellem az anyatejtől, éreztem a picikém illatát és bőrét magamon, de ő mégsem volt velünk. Üres volt a szobája. Ugyan tele volt bútorokkal és minden készen állt, de az akkor is csak egy üres szoba volt, egy semmi… Én akkor nem találtam a helyem, és lelkileg nagyon megtörtem. Szerencsére azonban gyorsan rendbe jöttek a dolgok, hamarosan megtelt a szoba élettel és szeretettel. A kisfiamat egészségesen hazahozhattuk. 

Maximálisan átérzem a koraszülött babák szüleinek érzéseit, melyről korábban egy riportot is készítettem Erik édesanyjával, aki az unokatestvérem. Sok időt töltöttek kórházban, mire végül hazamehettek. Óriási volt a boldogság.

 

Hogyan köszöntsünk otthon egy korababát?

 

 

Tulajdonképpen ugyanúgy. DE! Míg egy időben történő szüléssel 3-4 napot töltünk kórházban, úgy a koraszülött babák esetében több hetet, ami rengeteg aggódással és stresszel párosul a szülők részéről, a baba felől pedig fejlődéssel, küzdelemmel, gyógyulással. Mire hazamennek annyi mindenen túl vannak a szülők és a pici is, hogy elfelejthetnek örülni a megérkezésnek. De ne így legyen, adjuk meg ezt magunknak. 

  • köszöntsük újdonsült családtagunkat úgy, ahogyan elterveztük a szüléskor
  • ne aggódjunk, mert minden rendben van… az orvos azért küldött haza, mert már lehet!
  • mutassuk be a picinek az otthonát, hova is érkezett
  • az orvos felkészíti a szülőket a korababa gondozására, nem kell aggódnunk
  • pihenjük sokat, ne fogadjunk rögtön látogatókat
  • ügyeljünk a tisztaságra, kézmosásra (különösen a látogatók esetében!)
  • élvezzük az új családmodellt

 

A kórház után igazán lehet értékelni az otthon töltött pillanatokat!

 

Kórház

 

otthon

 

Az otthon megteremtése egy igazi művészet. Egy kreatív tervezés, amikor életteret alkothatunk. A lakásművészetet megtaláljátok a Facebook-on, és az Instagram-on is, ahol különböző tartalmakkal találkozhattok. 

fehér keret2Laka╠üsmu╠őve╠üszet_logo╠ü_LM

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!