Lakásművészet

Nagy munkában vidéken. Így alakult át látványosan a konyha!

Ahogyan azt korábban megírtam, a férjem egy igazi ezermester. Mindenfajta barkácsolási munkához ért, szereti az asztalos szakmát, pedig nem ez a munkája. Olyannyira nem, hogy valójában ez “csak” egy hobbi, melyet a családban és az ismeretségi körünkben hasznosít. Készített már több konyhabútort, médiabútort, ruhásszekrényt, előszobabútort, gyerekkonyhát stb. Egy korábbi munkájáról itt olvashattok: A férjem konyhákat épít hobbiból

A legutóbb a szüleim vidéki házában történt látványos átalakulás. A férjem, Gábor megtervezte a konyhabútort, én pedig ötleteket adtam a lakberendezést illetően: bútorokra, színekre, csempére, elhelyezésre. Végül anyukám kiválasztotta a neki tetsző darabokat.

cats

Az egyik kedvencem a szürke mintás csempe, ami kiemeli a fehér konyhabútort. Az étkezőasztal pedig feldobja a fehér teret, és összhangban van a konyhai munkapulttal. Dominál a krém-fehér szín, a szürke és a bükkfa. 

IMG_2125

Előtte-utána konyha

De hogyan is kezdődött? Felmérés, tervezés, bontás, kiválasztás és kivitelezés. Rengeteg munka volt benne, de a végeredmény szerintem magáért beszél. 

 

A régi konyha és étkező

 

boltív+konyha

A régi konyha


boltív+étkező

Régi étkező

 

Az új konyha és étkező

 

IMG_0334

Az új konyhabútor


IMG_20160731_182037

Az új étkező

 

A kezdetek

(galéria)

 

 

A férjem munka közben

 

IMG_1925

 

Épül a konyha, szépül az étkező

 

WP_20160723_005

IMG_0340

 

Galéria a konyháról és az étkezőről

 

 

Lakberendezési tippjeim az alábbiak voltak:

 

  • Szürke csempe a fehér konyhabútorhoz
  • Egysoros konyha kiegészítve IKEA bútorokkal
  • IKEA Hemmnes TV állvány
  • IKEA tálalóbútor, mely egyben kávézósarok is
  • Az étkezőasztal felújítása (új textilbőr huzatot kapott, szürkés színben)
  • A munkapult színének megválasztása az étkezőasztalhoz

 

A boltív megszüntetésével nagyobb lett a tér, mely édesanyám külön kívánsága volt a családi összejövetelek miatt, hiszen egyre csak bővülünk. A fehér színt is ő választotta, így egy világos és fiatalos életteret kapott a helyiség. A konyhabútort a férjem tervezte meg. Több órán keresztül rajzolt, ötletelt és számolt, hogy hol legyen a beépített sütő, hogyan férnek el a fiókok stb. A beépített mosogatógépnek, elszívónak és mosogatónak megvoltak a kiállásai, így azok maradtak a helyükön. 

 

IMG_20160731_181942

IMG_20160731_182037

IMG_20160731_182008

IMG_20160731_181957

 

Nekünk nagyon tetszik, remélem ti is szívesen olvastátok. A Lakásművészet blogot megtaláljátok a Facebook-on is, valamint az Instagramon, ahol olyan képeket is találtok, mely nem mindig kerül fel a blogra, így érdemes csatlakozni. 

LM Facebook

 

Laka╠üsmu╠őve╠üszet_logo╠ü_LM

Képek és szerző: Osgyán Laura, Lakásművészet Blog

 

Az otthon megteremtése egy igazi művészet. Egy kreatív tervezés, amikor életteret alkothatunk. A lakásművészetet megtaláljátok a Facebook-on, és az Instagram-on is, ahol különböző tartalmakkal találkozhattok. 

fehér keret2Laka╠üsmu╠őve╠üszet_logo╠ü_LM

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!