Lakásművészet

Ezzel is levett a lábamról. A férjem konyhákat épít hobbiból!

A férjem, Gábor tényleg egy ezermester, a szó szoros értelmében. Nem tudok olyat mondani, amihez ne értene. Ha kell villanyt szerel, csaptelepet cserél, bútorokat rak össze, tapétázik, parkettázik, konyhát épít…

Imádom, hogy ilyen Szaki, mert bármi elromlik itthon, megjavítja és nem kell minden esetben keresnünk a hozzá tartozó mesterembert. Olcsó, gyors és elérhető. Más részről szeretem a tudását, biztonságot ad, hogy ennyi mindenhez ért, pedig nem ez a munkája. De jól csinálja! Amikor megtudtam, hogy konyhákat épít hobbiból, akkor teljesen levett a lábamról. Jelenleg kettős költözés alatt állunk, ami azt jelenti, hogy ideiglenes lakóhelyünk van, amíg nem lesz kész az új otthonunk. Beköltözésünk előtt felmértük a terepet, és a férjem eldöntötte, hogy épít egy új konyhát. Matematikából is jeles, így gyorsan kiszámolta az anyagköltséget, megtervezte a konyhánkat, majd bement a helyi lapszabászatba.

De kezdjük azzal, hogy mit is jelent ez a hobbiból konyhát építeni. Gábor fiatalon vásárolt magának egy régi házat, melyet hosszú évek alatt felújított, átépített. Szinte mindent ő csinált meg benne, mert nem volt pénze megfizetni a szakembereket. Megtanulta mit hogyan kell, utánajárt, kérdezősködött, elleste a munkafázisokat a családban másoktól. Ugyanígy volt ez a konyhával is. Ezt 9 éve építette, de sokáig nem voltak rajta ajtók. Végül elkészült. Beépített gépekkel, világos körte színű bútorlapokkal. 

SAM_0735

Élete első konyhája ez volt

Ezen kívűl a családban készített még konyhát édesanyjának és nővérének. Majd jött a költözés, amikor újból alkothatott. Nem túl biztató állapotok uralkodtak a kezdetekkor. Gábor kibontotta a régi, mondhatni “lepukkant” konyhabútort, és nekilátott a munkának. Csempézett is! 

Ilyen volt:

IMG_6116

IMG_6113

Kibontottuk a falat. Természetesen én is közreműködtem a munkákban, mint egy “kiskukta”. 

IMG_6226

A szétbombázott helyiség…a romok eltakarítása volt a legkellemetlenebb rész.

IMG_6231

Gábor csempézik, kábeleket szerel. Mondom, hogy igazi “Szaki” 🙂

IMG_6261

IMG_6264

Folyamatosan takarítottam. Közben festettünk is, Gábor pedig elkezdte összeszerelni a bútorlapokat. Mivel nem ez a szakmája, ezért még volt néhány útja a lapszabászatba. A fenti korpusz (bútortest) felszerelése borzalmasan nehéz volt. Szó szerint nehéz, leszakadt a vállunk…

IMG_6447

Itt már nagyon jól álltunk. Majdnem készen voltunk, legalábbis azt gondoltuk. Az ajtók felhelyezése, a vízvető felragasztása, a korona és lámpa…stb. még hátra voltak, de legalább már láttuk a végét.

IMG_6454

IMG_6461

Elkészült, ilyen lett a romos helyiségben a konyha. A gázcső azóta dobozolva lett, hogy ne látszódjon, valamint a lábazat is elkészült. 

IMG_6463

IMG_6464

Before-After konyha /a bútor színvilága a fahéj árnyalatai/

FullSizeRender

Felhasználtunk egy régi mosogatógépet és hűtőt. A beépített sütő, főzőlap és elszívó lett újonnan vásárolva. Igyekeztünk kevésbé sokat költeni rá, hiszen nem ez a végleges helyünk. Nagyon jó dolog otthon barkácsolni közösen, összehozza az embereket és utólag vicces emlékeket is tartogat. Persze munka közben rengeteg stresszhatással találkoztunk. Lettek ferde csempék, elfúrt bútorlapok, rosszul beragasztott mosogató, elszámolt méretek és néhány nem várt esemény is fűszerezte a kivitelezést. Ilyen volt példál, amikor szembesültünk azzal, hogy a mosogatógép rossz helyre lett tervezve, mert a hűtő kisebb belógása miatt nem tudjuk az ajtaját teljesen lenyitni. Az volt a szerencsénk, hogy a gépet ki tudtuk cserélni a fiókos blokkal, de hosszabb csövet kellett vásárolnunk a beüzemeléséhez. Volt egy pillanat, mikor azt hittük nem lesz mosogatógépünk, de végül minden megoldódott, és jó lett! Csodálom a férjemet, hogy ennyi mindenhez ért. Nektek hogy tetszik a konyha?

Ezek után közösen csodáljuk a Konyhaszakértő profi munkáit – ami már komoly szakértelmet igényel – így a leendő otthonunkban Attila segítségével szeretnénk közreműködni, ahol a hobbi és a szakmai tartalmak találkozhatnak. 

 

logo

 

 

 

Képek és szerző: Lakásművészet, Osgyán Laura

Vásárlás: Bauhaus, Media Markt, szigetszentmiklósi lapszabászat 

 

Az otthon megteremtése egy igazi művészet. Egy kreatív tervezés, amikor életteret alkothatunk. A lakásművészetet megtaláljátok a Facebook-on, és az Instagram-on is, ahol különböző tartalmakkal találkozhattok. 

fehér keret2Laka╠üsmu╠őve╠üszet_logo╠ü_LM

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Júlia Nagy says:

    Nagyon szép a konyha, és az is, hogy mennyire szereted a párod. 🙂 Gratulálok, mindkettőhöz. 🙂

  2. Mariann Várszegi says:

    Nekem a férjed is tetszene ! Nem szép Tőled, hogy ennyire felvágsz ezzel palival Gratulálok


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!