Lakásművészet

Micimackós kislányszoba rózsaszín-sárga kivitelben

Sok gyerek kedveli a micimackós meséket és játékfigurákat, sőt mi magunk, felnőttek is. Komplett gyerekbirodalmakat hozhatunk létre nemcsak kisfiús, hanem kislányos kivitelben is! Főként a fiúszobákat szoktuk micimackós kivitelben látni, a lányoknak maradnak a hercegnős habos-babos kiegészítők. Nos, én úgy alkottam meg ezt a kislányszobát, hogy a rózsaszín-sárga elemeket kevertem, és azt kell mondanom, hogy jól passzolnak egymáshoz.

IMG_4546

A citromsárga és babarózsaszín párosítás egy kellemes hangulatot ad. Színekben ez volt az alap, valamint a nyír bútorok.

IMG_6613

Mitől micimackós a szoba? Az első és legfontosabb tudnivaló, hogy a szobának a tulajdonosa, imádja ezt a rajzfilmet és magát a Micimackót. A kedvenc plüssfigurája maga Mici, akinek a neve: “Icike”. Alvós pajtás, aki nélkül sehova egy lépést sem lehet tenni. Ici ugyanúgy eszik, iszik, fürdik, szárítkozik, öltözködik, utazik… mint a gazdája. Ő maga Róbert Gida lány mivoltában, így nem volt kérdés a szoba dekorációjának kialakítása. Icike kész családtag lett, így örök félelem, hogy el ne vesszen a kissé már viseletes (Micire egyre kevésbé hasonlító) mackó koma.

IMG_6623

FullSizeRender

Micimackós elemek:

  • képek a falon
  • székek
  • habszivacs “matricák” 
  • plüssök
  • ágyneműgarnitúra
  • Micis párna

Bútorok: IKEA

Fő színek: rózsaszín, sárga, nyír

A kezdetek kezdetén a szoba fotója látható, ahol maradt egy régi kék-bükk színű gardróbszekrény. Kettős költözés kapcsán egy átmeneti otthonról van szó, így a bútornak maradnia kellett a sok holmi elpakolásához. A lakás 45 m2-es, így mindkét szobát ki kell használni a tárolásra. A kis költségvetés is elsődleges szempont volt. Színben átalakítottam az ajtókat, lefestettem fehérre, egy kicsit kopottas chabbi chic stílust kapott, mely jobban illik a szobához. 

IMG_6123

IMG_6220

A bútor átalakítása

Felkerültek a micimackós matricák is:

IMG_6277

Természetesen nagy volt az izgalom és a várakozás.

IMG_6102

Tervezgetés a bútorok elhelyezéséről. Az ágy és a kisszekrény az IKEA Busunge kollekciója, mely a Lakásművészeten közkedvelt darab lett. Az ágy meghosszabítható, a szekrény ajtaja pedig csapódás gátlóval felszerelt, lassan záródó.

IMG_6519

IMG_6591

A szekrény teherbírása is tesztelve lett egy kis bújocskával 🙂

IMG_6612

Ormi és Zsebi az ágyban kaptak helyet, hiszen az egyik kedvenc mese a “Zelefántos”.

IMG_6616

IMG_6620

Rajzolós és étkezős asztalka. A székek a Bauhausban kaphatóak, ahol asztal is volt hozzájuk. Én az IKEA LACK asztalt választottam végül, mert masszívabnak és szebbnek ítéltem meg.

IMG_6619

Remélem nektek is elnyerte a tetszéseteket, és a kislányos szülőknek adott néhány tippet a kialakításhoz. További érdekes tartalmak és átalakítások várhatóak a blogon. 2016 a nagy költözések éve lesz, amiben a CSOK segítséget adhat. Legyetek résen!

IMG_6623

logo

Képek és szerző: Lakásművészet blog, Osgyán Laura lakásbelső tervező

 

Az otthon megteremtése egy igazi művészet. Egy kreatív tervezés, amikor életteret alkothatunk. A lakásművészetet megtaláljátok a Facebook-on, és az Instagram-on is, ahol különböző tartalmakkal találkozhattok. 

fehér keret2Laka╠üsmu╠őve╠üszet_logo╠ü_LM

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!