Lakásművészet

Karácsonyi mécsesek befőttes üvegből

Vasárnap megrendezésre került az NLCafé téli fesztivál a Millenárison. A Lakásművészet délelőtti workshop-ján mécseseket készítettünk befőttesüvegből, melyek remek ajándéktárgyak az idei Karácsonyra. Kreatív, egyedi, saját készítésű és költséghatékony. Azok, akik lemaradtak a rendezvényről, a bejegyzésből segítséget meríthetnek az otthoni elkészítéshez.

Mire lesz szükségetek?

  • akrilfesték (színekben javaslom: arany, barna, lila, sárga, de lehet zöld és piros is)
  • befőttes üveg
  • öntapadós papír vagy ragasztószalag
  • ecset, ceruza, olló 
  • dekorációhoz: szalagok, karácsonyi díszek, “fahéj és narancs a tálaláshoz”

Ilyen gyönyörűséges mécseseket készíthettek befőttes üvegből:

IMG_6355

Mécses_Lakásművészet

Munkafolyamat: a befőttes üvegeket lefestjük az akrilfestékkel, majd száradás után ízlés szerint kidíszítjük. Mintázatában festhetünk alapot, majd arra kisebb díszítő elemeket, vagy öntapadós papírból sablont ragaszthatunk az üvegre, amit körbefestünk. Az utóbbi esetében a sablon helye lesz a minta, így azt a festést követően el kell távolítani. Vékony ecsettel kontúrt is húzhatunk rá, ahogy lent látjátok a rénszarvas esetében.

IMG_6329

Javasolt sablonok: rénszarvas, szív, angyalka, mézeskalács emberke, csillag, fenyő, őszi levél stb. Ezek megtalálhatóak az interneten, de magunk is megrajzolhatjuk. Szüleink és nagymamáink biztosan örülnének egy ilyen kedves meglepetésnek, de a párunknak és gyerekeinknek is kedves kiegészítő.

Én a kislányomnak festettem egyet Mikulásra is. Mécses helyett csokoládét fogok beletenni. 

IMG_6356

A rendezvényről és a befőttes üvegekből készült mécsesekről néhány fotó:

Próbáljátok ki, és mécsesek helyett apró ajándéktárgyakat is rejthettek az üvegcsékbe, így a csomagolás is adott. Kellemes készülődést kíván a Lakásművészet.

logo

Képek: Lakásművészet Blog

Szerző: Osgyán Laura 

 

Az otthon megteremtése egy igazi művészet. Egy kreatív tervezés, amikor életteret alkothatunk. A lakásművészetet megtaláljátok a Facebook-on, és az Instagram-on is, ahol különböző tartalmakkal találkozhattok. 

fehér keret2Laka╠üsmu╠őve╠üszet_logo╠ü_LM

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!