Lakásművészet

IKEA LACK asztal kicsit másképpen!

Az IKEA LACK asztalka egy praktikus darab, hiszen nagyon sokféleképpen hasznosíthatjuk. Nem utolsó sorban olcsó is. Szerintem ár-érték arányban megfelelő.

IKEA asztal 009

A kislányom elkezdte a rajzolós időszakát, ami nálunk azt jelenti, hogy színes ceruzákkal rendszeresen összefirkálja az asztal felületét. Lemosható, de egyre csúnyább, ezért kitaláltam rá egy jó módszert.

IKEA asztal 007

A táblafestéket már ismertem, de azt nem tudtam, hogy tapétában is létezik ilyen. Ti hallottatok már róla? Ugyanolyan felületet hozhatunk létre vele, mint maga a rajztábla. A Reactor nyomda és reprodukciós stúdióban kapható darab, ahol egyéb kreatív ötleteket is találhattok.

Ez a táblafesték megfelelője tapétaként:

IKEA asztal 011

Mivel kicsi a felületünk, ezért elegendő kisebb tekercs tapéta. Előny, hogy nem kell pepecselnünk a festékkel, cserébe viszont a tapétázás sem egyszerű. Kezdjünk is bele! 

IKEA asztal 014

Mivel nem vagyok szakember, aki ért a tapéta tökéletes felhelyezéséhez – és biztosan sokan így vagyunk ezzel – ezért nyilván lettek légbuborékok az asztalon. Nem tudtam kikerülni, pedig igyekeztem. Amatőr módon kicsi tűszúrásokkal egyengettem el a púpokat, és hibátlan eredményt kaptam. Nem sérült a tapéta, jó lett a végeredmény. Óvatosan, csak apró szúrásokkal nyomkodjuk ki a levegőt.

IKEA asztal 017

Ez az apró IKEA Hack arra jó, hogy krétával írható asztalfelületet hozunk létre. Jelen esetben nem kellett festenünk, mivel a táblafesték helyett a Reactor tapétáját használtam. Az asztal továbbra is megtartja funkcióját, de már másra is használható.

IKEA asztal 019

Próbáljátok ki ti is! 

IMG_4412

Krétával írható tapéta /IKEA LACK asztalon/

Tipp: Kréta helyett kapható krétafilc, mely nem porzik, így nem okoz allergiát. Olyan mint egy filctoll, de kréta funkciót tölt be. Ismeritek? Itt böngészhettek, többféle színben kapható: krétafilcek!

Lakásművészet, ahol a lakásbelső megalkotása igazi művészet.

logo

 

 

 

 

Szerző: Osgyán Laura, Lakásművészet blog

 

Az otthon megteremtése egy igazi művészet. Egy kreatív tervezés, amikor életteret alkothatunk. A lakásművészetet megtaláljátok a Facebook-on, és az Instagram-on is, ahol különböző tartalmakkal találkozhattok. 

fehér keret2Laka╠üsmu╠őve╠üszet_logo╠ü_LM

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!