Lakásművészet

Belsőépítészeti átalakulás egy kis lakásban!

Feladat: belsőépítészeti koncepcióterv készítése a felmért igények alapján.

Az ügyfél igényei alapján az elkövetkezendő 5-6 évre egy fiatalos és élhető lakás kialakítása a cél. 

Elképzelt stílus: eklektikus, régi és új elemek keveredése, kicsi country hangulat, lábas kád használata, cementlap, plakátok,térkép és poszterek dekorációnak, antik és modern hatás. Fiatalos és laza stílus. TV nem szükséges, valamint étkező sem.

Adottságok:

  • a lakás 8 emeletes ház 7. emeletén helyezkedik el
  • meglévő bútorok beillesztése: indonéz ágy, lábas kád (felújítandó), kanapé, komód (felújítandó)
  • a nyílászárók jó állapotban vannak, csak festésre szorulnak

Költségkeret: 3 millió Ft 

Lakásról helyszíni képek a felújítás előtt:

1 2 3 4 5

Régi alaprajz:

7

/Geppetto Belsőépítészeti iroda/

Az általam formált új helyszínek a bontható falak átrendezésével: /vázlat/

IMG_1849

  • előtér (falbontással megnagyobbítva)
  • Mosdó (maradt a helyén)
  • Fürdő (megnagyobbítva)
  • Konyha és nappali (falbontással és áthelyezéssel egybetéve)
  • Hálófülke kialakítása (falépítéssel elkülönítve a nappalitól)

Leírás és 3D tervek:

A tereket többnyire egyben hagytam tágas átjárókkal (ajtót nem használtam), így megmaradt az érzetünk a nagyobb helyiségre.  Ajtó csak a fürdő és mosdó esetében van, melyeket meghagytam külön, mivel praktikusabbnak ítéltem meg. A meglévő belső falakat elbontottam és kicsit átrendeztem az ügyfél igényei alapján.

Előtér: A falak mozgatásával megnöveltem a teret, hiszen az ügyfél ebben a térben szeretné a gardrób helyiséget is kialakítani, valamint itt kapott helyett a meglévő komód (felújítva, sárgára festve) és egy nappali bútor (polcos elem). Innen nyílik a megnagyobbított fürdőszoba és a meglévő WC helyiség. A burkolatok cserére szorultak mindenhol.

Capture (13)

Capture (12)

Capture (14)

Capture (18)

Fürdőszoba: A kád felújítandó volt, igyekeztem a stílushoz megfelelő elemeket választani. Fekete és fehér burkolatokat használtam, valamint aranyszínű képkereteket és réz színű csaptelepeket. A felültöltős mosógép maradt a helyén beépítve.

Capture (15)

WC: Maradt a helyén, a termékek és a burkolatok cserére szorultak.

Capture (17)

Konyha-nappali: Az előtérből egy nagyobb átjáró nyílik a konyha-nappali részhez. Nem boltív! Mivel az ügyfél keveset főz, és nincs szüksége nagy konyhára és étkezőre, ezért a tervben látott konyhát ítéltem meg a legjobb megoldásnak. Színben az pasztell olajzöld, valamint a lila és sárga árnyalatok találkoznak egymással. A bárpult helyettesíti az étkezőt. A kanapé kárpitozást követően lila színű lett, mely a sarokban egy új asztalka mellett kapott helyett. A konyhában alul beépített kicsi hűtő és sütő van. Burkolatok: Marrakesh cementlapok.

Capture (19)

Capture (27)

Capture (28)

Hálófülke: Fontosnak ítéltem meg a kialakítását, hogy ne a nappali és konyhatérben töltse az ügyfél az alvásidejét. Ez a helyiség valóban az alvás és relaxálás színtere. Az indonéz ágy kapott egy ágyvéget, valamint az igényelt dekorációt emeltem ki az otthonosabb érzethez. A moziplakátok és térkép dekor megjelenik a lakásban. Nincs ajtó és boltív, egy szép függönnyel választottam el a helyiséget.

Capture (22)

Capture (23)

Színek: Zöld, sárga, lila, fehér, homok

Burkolatok: cementlap, parketta

Bútorok: a meglévő bútorok felhasználásra kerültek (indonéz ágy, komód, kanapé), valamint új bútorok is érkeztek (gardrób, polc, asztalka, konyhabútor, bárszék, fürdőszobabútor). Kiegészítők a képkeretek, ágyvég, kaspó, függöny).

A fenti 3D tervet készítette: Osgyán-Balasko Laura /Lakásművészet blog szerzője/

Feladat: Geppetto Belsőépítészeti iroda által meghatározott (az iroda végezte a kivitelezést a saját tervei alapján). A helyszíni fotók is az iroda tulajdonát képezik.

Lakásművészet, ahol a lakásbelső megalkotása igazi művészet.

LMlogó

 

Az otthon megteremtése egy igazi művészet. Egy kreatív tervezés, amikor életteret alkothatunk. A lakásművészetet megtaláljátok a Facebook-on, és az Instagram-on is, ahol különböző tartalmakkal találkozhattok. 

fehér keret2Laka╠üsmu╠őve╠üszet_logo╠ü_LM

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!