Lakásművészet

Tippek a beépített konyhatervezéshez, melyre érdemes figyelni!

Kezdjük is a hétfő reggelt a szokásos konyharovattal. Ahogy korábban olvashattátok, ma a beépített konyhabútor lesz fókuszban, melyben a Konyhaszakértő van a segítségemre.

modern-konyha-kepek

A beépített konyhák gyönyörűek és letisztultak. Nem a csupasz gépek néznek ránk a konyhából innen-onnan, hanem a megépített bútor foglalja magában azokat, egységes képet alkotva a helyiségben.

A fent említett gondolatot jól szemléltetik a képek:

unnamed (1)

unnamed (2)

De mire kell figyelni ilyenkor?

A tervezés során fontos, hogy a gépeket ne előre vásároljuk meg! Egyeztessünk a szakemberrel, melyek lesznek jók a bútorhoz. Ergonómiai szempontból a beépíthető sütő és tűzhely a legkényelmesebb, hiszen itt a megrendelő magasságához lehet igazítani a bútorral együtt. Indukció-, kerámialapos, avagy gázos tűzhelyről is legyen szó, mindegyik beépíthető. Az utóbbi a rusztikus stílusú konyhákhoz illik a leginkább.

unnamed

Rusztikus konyhabútor

A beépíthető gépek mérete más, így a nem beépíthető gépekkel tervezett konyha soha sem lesz ergonómiailag megfelelő, hiszen ezeket nem lehet egyénre szabni. Ezáltal a konyhai “problémák” sem lesznek kiküszöbölhetőek. Szóval a tanulság az, hogy konyha tervezésekor nem kezdjünk el minden akciós gépet egyénileg összevásárolni, hanem egyeztessünk a szakemberrel, jelen esetben a Konyhaszakértővel. Munkájuk során rengeteg konyhabútort terveztek, és nagyon sok ügyféligénnyel találkoztak, mely során rengetek “problémára” fel vannak készülve. 

Íme egy példa:

Az ügyfél egyik problémája az volt, hogy a hagyományos hűtő elhelyezése miatt túl sokat gyalogolt a munkafelület és a hűtő között. Mi lehet a megoldás? Marad a hűt, nem lesz közelebb beépítve. Konyhai félszigetet készítettek a munkafelület alatti beépített fiókhűtővel, ezzel gyorsabbá és kényelmesebbé téve a munkát. Remek kiegészítője lett a konyhának. Ti hallottatok már ilyen megoldásról?

unnamed (4)

Fiókhűtő

A fiókhűtő előnyei:

  • A fiókok hőmérséklete külön szabályozható.
  • A munkazónához közel lehet elhelyezni, a könnyebb kényelmesebb használatért.

Egy másik ügyfél példája:

A konyha túl kicsi volt, de mindenképp szükségük volt egy mosogatógépre. Egyetlen megoldás a falba építés lehetősége volt, melyet sikerült is létrehozni. Ezzel együtt egy új előszoba szekrény is született. Különleges megoldás, profi kialakítás, stílusos konyha. A munkáról készült videót itt megtekinthetitek:

Hihetetlen jó megoldások és ötletek léteznek, csak a képzeletünk és a pénztárcánk szabhat határt a megvalósításukban.

Remélem hasznos tippekkel gazdagodtatok ma is, tartsatok velünk a továbbiakban is. Lakásművészet elérhető a Facebook-on!

Lakásművészet, ahol a lakásbelső megalkotása igazi művészet.

LMlogó

Képek forrása:Konyhaszakértő

 

Az otthon megteremtése egy igazi művészet. Egy kreatív tervezés, amikor életteret alkothatunk. A lakásművészetet megtaláljátok a Facebook-on, és az Instagram-on is, ahol különböző tartalmakkal találkozhattok. 

fehér keret2Laka╠üsmu╠őve╠üszet_logo╠ü_LM

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!