Lakásművészet

A világ egyik leghíresebb festménye_3.rész

A sorozat harmadik részében Salvador Dali “Az elfolyó idő”, vagyis az “Emlékek állandósága” című festményét láthatjátok. Nekem az egyik kedvencem, melyhez gyermekkori emlékem is fűződik. Anyukámnak van otthon egy Dali műveit bemutató könyve, melyre kisebb koromban rácsodálkoztam. Nem értettem a művészetet (nem mintha most érteném), és fel sem tudtam fogni, hogy miért vannak ilyen furcsa figurák a képeken. 

asp_620_festmeny6

Kép: szeretlekmagyarország.hu

 

Állítólag Dalit a sajtok inspirálták eme remekmű megalkotásában, amikor is a nagy hőségben olvadni kezdtek. Nem tudom, hogy igaz-e, mindenesetre valóban emlékeztetnek erre a formák. Én gyermekként megállapítottam, hogy biztosan hiányzik egy kereke a művésznek, aki ezt festette (valóban kicsit őrült volt), de nagyon tetszett ez a különleges ábrázolás.

Dali, a spanyol festőművész magas esztétikai szintre emelte a szürrealista alkotásmódot, a modern művészet sajátos személyisége volt. Ahogy ő mondta magáról: “Én vagyok a szürrealizmus”.

Ha szeretnétek a lakberendezésben ilyen elfolyó időt ábrázolni, akkor az enteriőr különleges díszítő eleme lehet ez a falióra. Ára 4.290 Ft (a képre kattintva találjátok a rendelési útvonalat).

e7f1_surrealist_melting_clock

Az igazi művészet csodálatos dolog, és hozzáadott értéke van. Egy művészi alkotás sokat ad az otthonnak, egy festmény igazán központi eleme lehet az enteriőrnek. Ha nem is ez a fenti műalkotás, de merjük festményekkel dekorálni az otthonunk falait, hiszen rengetek kortárs művész alkotásait lelhetjük fel a galériákban.

festő

Kép: Pinterest

 

Lakásművészet, ahol a lakásbelső megalkotása igazi művészet.

LMlogó

 

Az otthon megteremtése egy igazi művészet. Egy kreatív tervezés, amikor életteret alkothatunk. A lakásművészetet megtaláljátok a Facebook-on, és az Instagram-on is, ahol különböző tartalmakkal találkozhattok. 

fehér keret2Laka╠üsmu╠őve╠üszet_logo╠ü_LM

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!