Lakásművészet

Hogyan használjuk a konyhánkat kánikula idején?

A kánikulában nem sokunknak van kedve sütni-főzni a konyhában, hiszen ezzel is csak a hőmérsékletet növeljük otthon. Az alábbiakban néhány tippet találtok arról, hogyan használjuk a konyhánkat a kánikula ideje alatt, valamint melyek azok a modern elemek, amelyek segítségünkre lehetnek. Új konyhaépítés esetén a Konyhaszakértő egyedileg segít megtervezni a lentieket, és a legnagyobb melegben is szívesen használjuk majd ezt a helyiséget.

3 egyszerű tipp a konyhai hűsölésre:

1. Igyekezzünk olyan ételeket készíteni, melyek hidegen is fogyaszthatóak, így nem szükséges a sütő és tűzhely használata. Hideg gyümölcsleves és a hűsítő limonádé a legjobb választás!

limonade_2

Csak a Puffin limonádéja

2. Ha muszáj főznünk, akkor igyunk hűsítő italokat, vizezzük be magunkat és szellőztessünk. A nyitott ablakok és az elszívó segít, hogy huzatot csináljunk. 

3. Főzzünk fürdőruhában, így még a párunkat is lenyűgözhetjük.

Természetesen a fentieket fokozhatjuk azzal, ha van otthon légkondi. Mivel sok az energiafogyasztásuk, ezért nem tanácsos, ha egész nap működtetjük, de beprogramozva az egyik legjobb megoldás.

3 tipp a konyhabútor megépítésére:

1. Legyen jó hűtünk, akár “jégkockakészítős” is! A beépített megoldások a legszebbek. A kánikula idején jellemző a sok ital fogyasztása, melyeket igyekszünk lehűteni. Nagyon jó gépeket vásárolhatunk manapság, és egy jó hűtő fontos pillére a konyhának.

DSC02120

2. A gyümölcsmosó is nagy segítség a kánikulában. Hűsít, mos, kézre áll. Fontos a kényelem és a praktikum. Így kedvünkre való lesz a sok gyümölcs fogyasztása.

DSC02153

3. Beépített vízszűrő és szódagép (a kicsi csap). Ezt mindenkinek ajánlani tudom, én nagyon szeretem a sajátunkat. Hosszú távon költséghatékony és egészséges. Nem kell halom számra vásárolni a palackozott vizeket, melyekre sokat költünk ebben a melegben (egyébként is), tárolni is kell azokat, valamint egészségtelenebbek, hiszen tartósítottak a zárt üvegek miatt. A friss csapból folyó szűrt víz egészséges és hűsítő megoldás, melyhez szódagépet is kérhetünk. 

DSC02108

A Konyhaszakértő gyönyörű beépített konyhabútorokat készít. Spájz, hűtő, mosogatógép, tűzhely, tárolóelemek, melyek beleolvadnak a bútorba és a környezetbe. Jövő hétfőn ezek a beépített elemek lesznek fókuszban, bemutatva egy csodaszép konyhán keresztül. Tartsatok velünk akkor is! Minden hétfőn “konyharovat” a Lakásművészeten, melyben a Konyhaszakértő van a segítségemre. Szakmai kérdésekben forduljatok hozzájuk bátran.

Lakásművészet, ahol a lakásbelső megalkotása igazi művészet. Lakásművészet a Facebook-on is!

LMlogó

Képek forrása: Konyhaszakértő, a legjobb konyhai ötletek! 

 

Az otthon megteremtése egy igazi művészet. Egy kreatív tervezés, amikor életteret alkothatunk. A lakásművészetet megtaláljátok a Facebook-on, és az Instagram-on is, ahol különböző tartalmakkal találkozhattok. 

fehér keret2Laka╠üsmu╠őve╠üszet_logo╠ü_LM

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Laura says:

    Igen, remek újítások vannak! A Miele pedig első helyen van ebben. A következő bejegyzésben mutatok hasonló megoldású tűzhelyet is, jövő hétfőn látható lesz. Üdv, Laura

  2. Natália Balogh says:

    Nagyon jók a tippek! 🙂 Mennyivel jobb lenne, ha a nagy melegben egy ilyen is a segítségünkre lenne: http://lakberinfo.hu/belsoepiteszet/konyhai-gepek/2015-06-01-szep-is-praktikus-is-miele-pultba-sullyesztett-paraelszivo/ Igazam van? 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!