Lakásművészet

A világ egyik leghíresebb festménye_2.rész

A sorozat második részében a Csillagos éj című festményt emelném ki, mely Vincent Van Gogh alkotása. Munkássága halála után lett kiemelkedő, ahogy ez a művészeknél gyakran előfordul. A lenti kép az egyik leghíresebb darabja, mely a modern művészetek példája is. Érdekes festmény, hiszen ránézésre azt gondolhatnánk, hogy egy gyerek készítette, avagy mi magunk is festhetnénk ilyet. Azonban ha jobban megnézzük, akkor felfedezhetjük benne a művészi szépséget. Saint-Rémy faluját ábrázolta Van Gogh az éjjeli fényekben. Az érdekesség az, hogy a bal oldalon található zöld növényzetet utólag adta a képhez. Szerintetek jó ötlet volt? 

Csillagos-éj

/Kép: erdekesvilag.hu/

A kép egyik paródiája, Chicago egy csillagos éjszakában 🙂 szerintem nagyon jó!

ejszakai-varos,-chicago,-vincent-van-gogh-csillagos-ej,-parodia-178858

/Kép: 4ever.eu/

Kiderült, hogy a Google egyik legnépszerűbb festménye is ez volt. Hogy ez mit is jelent? Létrehozták a Google Art Projektet 2011-ben azok kedvéért, akik vágynak a művészeti alkotásokra, de nincs idejük múzeumokba járni. Ezért az említett felületen nagy felbontásban megtekinthető rengeteg feltöltött művészeti darab, böngésszetek rajta kedvetek szerint. Nagyon érdekes!

Az igazi művészet csodálatos dolog, és hozzáadott értéke van. Egy művészi alkotás sokat ad az otthonnak, egy festmény igazán központi eleme lehet az enteriőrnek. Ha nem is ez a fenti műalkotás – ami csak múzeumban tekinthető meg – de merjük festményekkel dekorálni az otthonunk falait, hiszen rengetek kortárs művész alkotásait lelhetjük fel a galériákban.

festő

/Kép: Pinterest/

Lakásművészet, ahol a lakásbelső megalkotása igazi művészet.

LMlogó

 

Az otthon megteremtése egy igazi művészet. Egy kreatív tervezés, amikor életteret alkothatunk. A lakásművészetet megtaláljátok a Facebook-on, és az Instagram-on is, ahol különböző tartalmakkal találkozhattok. 

fehér keret2Laka╠üsmu╠őve╠üszet_logo╠ü_LM

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!