Lakásművészet

A bor ihlette hotel!

A hétvégén volt szerencsénk Villányban tölteni egy csodás hétvégét baráti társaságban. A “Bor, mámor, Provence” című film hangulatát sikerült belélegeznem vasárnap reggel, amikor a nap ismét kisütött.

IMG_1146

/Kép: Lakásművészet/Villány

Azt gondolom ez egy teljesen más világ. Nyugalom, vidék, szőlő, bor, pince. Más életérzés, más illatok, más környezet. A kis csapatunk a Bock Hotelben szállt meg, ahol igazán családias hangulatban éreztük magunkat.

bock_hotel_ermitage-01

/Kép: Hotel Ermitage/

Már az érkezéskor volt szerencsénk összefutni Bock József úrral, így a welcome drink elfogyasztása közben válthattunk vele pár szót. Elmesélte, hogy a pincében találhatunk az 1800-as évekből is családi bort, mely igazi relikvia. Kissé ugyan penészes, de nagy értékkel bír. Ez ám a családi örökség! Sok gondolat forgott a fejemben, hogy vajon milyen lehet egy ilyen hagyományt őrizni és tovább vinni. Sok munka van benne, és nem olyan egyszerű dolog ez, mint azt sokan gondolhatják. A minőségi borok nagy precizitással készülnek. Például a hotel nevét adó Bock Ermitage bor, hét bor házasításából készül. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy hét elkészült borfajtát érlelnek még össze egy borrá.

bock-k

Színvilágában és berendezésében a hotel tükrözi a bor hangulatát és stílusát. Az enteriőr erőteljes, elegáns, határozott és olyan úrias.

bock_obor_etterem-01

/Kép: Hotel Ermitage/

Jelen van a természetesség, a fa, bőr és kőberakás használata jellemzi. Színben a vörös és a narancsos árnyalatok teszik még inkább melegebbé. A falon festményekkel találkozhatunk, mely szintén az enteriőr úri mivoltát erősíti. Egy kicsit barokkos is.

A szobák kényelmesek és tágasak. A falak fehérek, a bútorok fából készültek. 

standard_szoba-bock_hotel_ermitage-01

/Kép: Hotel Ermitage/

 

deluxe_szoba-bock_hotel_ermitage-01

/Kép: Hotel Ermitage/

Ami számomra meglepő volt, hogy a fürdőszobák mennyire tágasak. Volt hely, úgy igazán volt hely. Én eddig azt tapasztaltam, hogy a fürdő helyiségek mindig szűkösek, és éppen hogy befér egy zuhany (vagy kád) és mosdó. Nos, itt feltűnően nagy hely van.

standard_szoba-bock_hotel_ermitage-04

/Kép: Hotel Ermitage/

A hotel wellness része nem túl nagy, azonban bőven elegendő a pihenésre és kikapcsolódásra. Igényesen kialakított helyiség.

wellness-bock_hotel_ermitage-06

/Kép: Hotel Ermitage/

Aki Villányban jár, látogasson el ide, hiszen családias hangulatban, finom ételek mellett minőségi, jó borokat kóstolhat. A hotel étterme zseniális, az ételek mellé ajánlott borokat is találunk, így nem kell aggódnunk, ha nem ismerjük mihez mi illik. 

IMG_1144

Kép: Lakásműészet/kacsa

A hotelben található játszósarok, etetőszék, kiságy stb., így gyerekbarát helyként családoknak is ideális. Bock úr még erre is gondolt. Igaz, mi kivételesen most gyerkőcök nélkül érkeztünk.

bock_hotel_ermitage-06

/Kép: Hotel Ermitage/

Végszó: Villány, vörösbor, kacsa és Hotel Ermitage! Józsi bácsi mindenkit vár szeretettel 😉

bock_obor_etterem-03

/Kép: Hotel Ermitage/

Lakásművészet, ahol a lakásbelső megalkotása igazi művészet.

LMlogó

 Képek forrása: Lakásművészet, Bock Hotel Ermitage

 

Az otthon megteremtése egy igazi művészet. Egy kreatív tervezés, amikor életteret alkothatunk. A lakásművészetet megtaláljátok a Facebook-on, és az Instagram-on is, ahol különböző tartalmakkal találkozhattok. 

fehér keret2Laka╠üsmu╠őve╠üszet_logo╠ü_LM

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!