Lakásművészet

A világ egyik leghíresebb festménye_1.rész

A világ egyik leghíresebb festménye Rembrandt van Rijn Éjjeli őrjárat című darabja. Ez a festmény a holland aranykor csúcspontja, Rembrandt egyik leghíresebb műve, melyet nagyon sokat elemeztek, mégis homály fedi a mai napig. Az amszterdami Rijksmuseum értékes festménye, ahol megtekinthető bárki számára. 

Éjjeli-őrjárat

A megrendelést valószínűleg 1639-ben kaphatta Rembrandt a Frans Banning-Cocq által vezetett lövészegylettől, mely a kapitány és Williem van Ruytenburch hadnagy vezetésével induló őrjáratot ábrázolja. A kép címét angol és francia műértőktől kapta, mivel a sok kosztól és olajtól sötét tónusúnak tűnt, azonban a későbbi restaurálások során kiderült, hogy a festő napsütésben ábrázolta a történetet.

Az igazi művészet csodálatos dolog, és hozzáadott értéke van. Egy művészi alkotás sokat ad az otthonnak, egy festmény igazán központi eleme lehet az enteriőrnek. Ha nem is ez a fenti műalkotás – ami csak múzeumban tekinthető meg – de merjük festményekkel dekorálni az otthonunk falait, hiszen rengetek kortárs művész alkotásait lelhetjük fel a galériákban.

476644453d282a1158316f46cd3e128b

Kép: pinterest

 

Lakásművészet, ahol a lakásbelső megalkotása igazi művészet.

LMlogó

 

Forrás: wikipedia, pinterest,

 

Az otthon megteremtése egy igazi művészet. Egy kreatív tervezés, amikor életteret alkothatunk. A lakásművészetet megtaláljátok a Facebook-on, és az Instagram-on is, ahol különböző tartalmakkal találkozhattok. 

fehér keret2Laka╠üsmu╠őve╠üszet_logo╠ü_LM

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!