Lakásművészet

Összeköltöztök? 9 tipp, mielőtt belekezdenétek!

Összeköltözésen gondolkodtok a pároddal? A költözés stresszes, még akkor is, ha örülünk, és sok pakolással jár együtt. Nos, íme néhány tipp, mely segítséget nyújthat a zökkenőmentes összebútorozáshoz.

1. Saját lakás avagy albérlet kiválasztása: nagyon fontos, hogy olyan otthont válasszunk a jövőre nézve, melyben mindenki jól érzi magát. Ha valakinek valami nem tetszik, az a későbbiekben konfliktusokat eredményezhet, így ebben az esetben tovább kell nézelődni. Fontos a mértékletesség is, azaz nem kell túl nagy lakásokat és házakat választani, a lényeg az otthonosság és a praktikum, valamint a jövőbeni rezsi költsége.

aquabeach

2. Költözés előtt tervezzünk! Beszéljük meg, kinek mire van szüksége, és mi az amit szeretnénk: bútorok, színek, helyiségek stb. Ilyenkor érdemes szortírozni és lomtalanítani is mindkét félnek! Ne zsúfoljunk be mindent, és az anyagiakról se feledkezzünk meg! Írjunk to do listát!

iStock_000007195918Small

3. Bútorok! Költözéskor jellemző az új bútorok vásárlása, hiszen szeretnénk egy új környezetet kialakítani. Melyek a legfontosabb bútorok?

  • kanapé vásárlása! Egy jó kanapé aranyat ér!
  • ágy vásárlása
  • étkezőasztal vásárlása
  • gardrób szekrény vásárlása avagy készíttetése
  • tároló polcos elem(ek)
  • konyhabútor (ha nincs alapból beépítve)

AD-CuddleCouch

4. Pakolás! Készüljünk fel dobozokkal és zsákokkal, valamint sok-sok türelemmel. A közös pakolás jó móka lehet egy kellemes zenével a háttérben.

Kartondoboz_1

5. Festés és burkolás! Mielőtt berendezkednék, előtte oldjuk meg a festést és burkolást is, ha szükség van rá.

6. Otthonossá tétel! Ha bútorozott lakásba is megyünk, fontos az otthonossá tétel, és a lakás saját ízlésünkre formálása. Tegyünk képeket a falra, fényképkereteket a polcokra, virágokat az asztalra stb. Attól lesz a sajátunk, ha mi is benne vagyunk. A kiegészítőkkel együtt lesz igazán meleg és otthonos a lakás: ágytakaró, párnák, virágok, vázák, lámpák, terítők, szőnyegek, függönyök stb. Ezekre az “apróságokra” is szánjunk a keretből. Nem kell mindegyik, és nem kell sok, de legyen belőlük. 

40614f708d2ad72a54080f9888a2c676

67daf2e267362e05c27daa3c218f2308

7. Saját sarok! Mindenkinek legyen meg a saját kis pihenősarok, ahova elvonulhat. Ez lehet egy kis dolgozósarok, vagy maga a nappali a kanapéval.

b7e713215d9185baf62d510e6d9a90a9

8. Nagytakarítás! Tulajdonképpen ez folyamatos a költözés során.

9. A megérdemelt pihenés: végezetül a beköltözéskor koccintsunk egy borral az új kanapén 🙂

WP_001965

Lakásművészet, ahol a lakásbelső megalkotása igazi művészet!

LMlogó

Képek: Lakásművészet és Pinterest

 

Az otthon megteremtése egy igazi művészet. Egy kreatív tervezés, amikor életteret alkothatunk. A lakásművészetet megtaláljátok a Facebook-on, és az Instagram-on is, ahol különböző tartalmakkal találkozhattok. 

fehér keret2Laka╠üsmu╠őve╠üszet_logo╠ü_LM

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!