Lakásművészet

Lakásriport helyett egy “Gasztroriport”!

Szeretitek a Gasztroblogokat? Én nagyon, hiszen ezeken az oldalakon inspirálódhatok a vasárnapi ebédhez, avagy egy romantikus vacsorához. A desszertről nem is beszélve. Én rendkívül vonzódom az olasz nyelv, kultúra, divat, design, lakberendezés, és ételek iránt. Az olaszok tudnak élni a “dolce far niente” elvén. Aki látta az Ízek, Imák, Szerelmek című filmet, az tudja mit is jelent ez az idézet. Aki nem látta, az mindenképpen nézze meg!

Jelen esetben az ételeket szeretném kiemelni a fentiek közül, ugyanis van egy blog, ahol fantasztikus recepteket találtam. Szeretettel ajánlom nektek GastRobertollini oldalát egy riport keretében, melynek a végén egy szuper recepttel gazdagodhattok. Többek között én is. 

10354248_264904753708436_5998933880469102376_n

  1. A klasszikus kérdés: mikor kezdtél el blogot írni és miért?

Nem blogot akartam, hanem honlapot. Rájöttem, hogy nehéz fába vágnám a fejszém, mert elég nehéz megtölteni hirdetéssel az oldalt, munka mellet szponzort keresni és egyebek….  Milinkovics Ildikó ajánlotta a cafeblogot, és hupsz, 2014 májusában már meg is jelent az első receptem. 

  1. Milyen kötődésed van a gasztronómiához? Munka vagy hobbi?

Gyerekkorom óta szakács szerettem volna lenni. Vendéglátós sulikba adtam be csak a jelentkezésem. Vonzott az ételkészítés, mint egy nagy mágnes. Emlékszem mindig ott könyököltem az asztalnál, amikor anyukám dagasztott vagy gyúrt. Olyan tudománnyal nyújtotta a tésztát és olyan fantasztikusan vágta a metéltet, hogy most is látom, ha becsukom a szemem.  Nagy családunk van, kilenc testvérem, és mind szeret enni.

  1. Honnan az olasz konyha szeretete?

Az olasz konyha szeretete egy féléves olasz körutazás alatt ragadott magával. Temperamentumos nép, csodálatos emberek kifinomult ízléssel a divat és az ételek iránt. Szerencsém volt, mert rengeteg családot megismertem és szeretettel fogadtak a konyhájukban. Nagyon tetszett Szicília nemes egyszerűséggel elkészített ételei, Firenze dimbes-dombos nap érlelte paradicsomjai és a Milánói pezsgő élet.

  1. Szeretem a receptjeid és a névválasztásod is, igazán kreatív. Honnan inspirálódsz?

A nevemet köszönöm szépen Szabó Sári barátomnak, akinek főzés közben jutott eszébe, hogy GasztRobi helyett legyek Gasztrobertollini. A logómat is ő tervezte és még mindig lógok neki egy tortával, 🙂 Honnan az inspiráció? Tudod, minden nap főzök és nagyon családias a hangulat a munkahelyemen a vendégek és mi közöttünk. Sokan odavannak az ételeimért és minden véleményt szerényen és építő jelleggel fogadok. Ők segítenek inspirálódni és a sok okos és tapasztalt barát, akinek kikérem a véleményét. Most körülbelül 100 recept van már a blogomon és most tartok ott, hogy megtaláltam mi legyen az utam. Imádom a leveseket és a sütiket, azt szeretném, hogy erről jussak mindenkinek eszébe. Jó leves vagy süti, …ááá GastRobertollinál körülnézek.

  1. Van példaképed a gasztrovilágban? Ha igen, ki ő.

 Borbás Marcsival kezdeném aki nem csak a képernyőn de az életben is egy angyal. Olyan baráti és annyira közeli, hogy élmény vele beszélgetni. Ő már egy brand, Magyarország nem is létezhetne nélküle, azaz én biztos, hogy nem tudom elképzelni és szeretnék annyira elismert lenni mint Ő. A minap láttam egy National Geographic által, egy az ételekről készített dokumentum műsorában Nigella Lawsont, meseszép nő és nagyon intelligens. A tapasztalatával és tökéletes meglátásaival csúcsra emelte a műsort, minden tiszteletem az övé. Jamie Oliver pedig egy olyan ember, aki legtöbbet hozta ki az angol konyhából. Mindig friss és üde receptekkel tanít minket arra, hogy nem kell túlspirázni a dolgot, csak légy jelen a konyhában és légy kreatív.

  1. Úgy képzelem el, hogy amikor otthon vagy, a főzőműsorok mennek a háttérben. Van kedvenced, amit rendszeresen nézel?

Hehe. Mostanában elég pörgősek a napok és sokat agyalok mivel lepjem meg a blogom olvasóit. Szóval, este 6 kor végzek gyorsan rohanás haza és hódolok a jógának. Aztán fürdés és mesenézés, na meg a blog. Persze azokon a napokon, amikor a párom is itt van, vele mást csinálunk. Sajna ezer éve nem néztem főzős műsort, pedig nagyon szeretem. Imádom, mert elkap a hév és enni akarok, persze eszem is. 

  1. Milyen receptet készítenél el az első randira?

Már volt ilyen! Mi is volt? Rokfortos-csirkés pennét készítettem, hozzá csoki tortát, amit szőlővel díszítettem.

  1. A főételeket, vagy a süteményeket készíted el szívesebben?

Mindkettőt, egyszerűen más dimenzióba kerülök amint a konyhába lépek. Számomra a sütés könnyű mert egyszerűen, csavarok nélkül szeretem elkészíteni a sütiket. Az íz és a küllem legyen a varázslatos. Ez a főételekre is igaz, de bennük a hús és a zöldség szeretete, kombinálása, új szintre emelése a lényeg. 

  1. Milyen terveid vannak a jövőre nézve? Mi az álmod?

Húúúúúú, ezt most had ne részletezzem, sokat fogok főzni és sütni az tuti! 

  1. Az olasz konyha a kedvencem. Végezetül az lenne a kérdésem, hogy milyen receptet ajánlanál nekem Olaszországból?

Ajánlanám az Aranchinit! Bámulatos recept, és amikor elsőre kóstoltam azt mondtam ez nem lehet igaz! Még kettőt megettem azon nyomban és azonnal meg kellet tanulnom hogyan is kell készíteni.

Laura blog

A receptet ITT találjátok!

Estére egy jó olasz vacsit? GastRobertollini segít nektek!

Üdv

Laura és a Lakásművészet!

LMlogó

 

Az otthon megteremtése egy igazi művészet. Egy kreatív tervezés, amikor életteret alkothatunk. A lakásművészetet megtaláljátok a Facebbok-on, és az Instagramon is, ahol különböző tartalmakkal találkozhattok. 

fehér keret2Laka╠üsmu╠őve╠üszet_logo╠ü_LM

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!