Lakásművészet

Hacienda stílusú luxushotel!

Új év, új célok. A lentiekben bemutatott helyszín lehetne az egyik új célkitűzésünk a nyárra. A saját személyes történetemmel szeretném megmutatni nektek ezt a csodás luxushotelt, mely minden képzeletet felülmúlt számomra. Az életem egyik legszebb utazása volt, melyen a férjem által vettünk részt a Chairman’s Club keretében,  még 2012-ben.

Helyszín: Costa Rica JW Marriott Guanacaste Resort & Spa

sjojw_phototour98

Kép: JW Marriott Guanacaste hivatalos oldala

A hotel egy spanyol hacienda stílusú luxusépület, melynek a hangulatát a szappanoperákból már ismerhetjük. A hacienda óriási tereket foglal magában, mely alatt egy olyan házat értünk (általános megfogalmazásban), ami egy földbirtokon fekszik, ahol sok a tennivaló. Itt éltek a birtokosok és a személyzet tagjai együtt. Mivel az időjárás meleg, így jellemzőek a nagy, nyitott terek. Volt szerencsém élőben is érezni ezt a hacienda életérzést, méghozzá Costa Ricán. Mikor megérkeztünk a hotelbe, már javában éjszaka volt, és éppen egy rendezvény keretében fényes lampionokat engedtek felrepülni az égbe. Filmbeli jelenet volt. Nyitott, óriási folyosókon sétáltunk végig a recepcióhoz, valamint később a szobánkhoz is. Másnap reggel jó érzés volt a Csendes-óceán partján ébredni. És hogy milyen ébresztőnk volt? Igazi papagáj rikácsolás, mely abban a környezetben hangulatos volt, itthon viszont képtelen lennék elviselni.

costa rica 087

Saját kép: reggeli közben a látvány

Nyitott terek, hacienda:

costa rica 024

Saját kép: nyitott folyosóról nyíló terek

 

costa rica 127

Saját kép: letisztult, elegáns design

 

costa rica 126

Saját kép: pihenés a haciendán, elképesztően jó!

 

SAM_1033

Saját kép: az egyik belső udvar

 

SAM_1037

Saját kép: ebéd közben a medence látványa

 

costa rica 032

Saját kép: medence, hátul a Csendes-óceán

 

SAM_1052

Saját kép: hotel belső “udvar” medence

 

SAM_1171

Saját kép: hotel részlet

 

SAM_1051

Saját kép: medence

A hotel U alakban helyezkedik el az óceán partján, melynek közepén egy nagy medence található. Minden egyes része gondosan megtervezett, igényesen kidolgozott munka. Elegáns, nincsenek eltúlozva a bútorok és dekorációk, nem mondható giccsesnek. Jellemzőek a fehér falak, valamint a fa és kő burkolatok használata. A bútorok fából készültek, igényesen kidolgozott egyedi darabok, melyek óriási méretűek. Valószínűleg a tágas terekhez tervezték.

SAM_1017

Saját kép: óriási méretű ágy a szobánkban

 

SAM_1124

Saját kép: óriási lámpák

 

SAM_1177

Saját kép: gyönyörű óriás bútorok

 

SAM_1016

Saját kép: egybe nyíló fürdőkád a hálóval

Egyszerre érezzük magunkat Spanyolországban és Mexikóban. Fényűző pompa mindenhol, de mégis letisztult és visszafogott. 

SAM_1119

Saját kép: terasz, ahol rengeteg a szúnyog, ezért hálóval zárható

Sok szép élményben volt részünk, többek között a csendes-óceáni kajak túrában is, ahol halálfélelmem volt a tengeri hullámok láttán, valamint a cápák gondolatától. Hiszen itt valóban vannak, nem úgy mint Horvátországban. Az oktatót félve kérdeztem a tengeri ragadozóról, melyre a válasz lazán ennyi volt: “hm, igen itt előfordulnak cápák időnként”. Hazaérve megnézve a helyszínen vásárolt természetfilmet, láttuk is, hogy Guanacaste konkrétan hemzseg a cápáktól, hiszen természetvédelmi terület. Azt hiszem, ha életem során ismét eljutok ide, a kajakozást biztosan kihagyom. 

sjojw_phototour101

Kép: JW Marriott Guanacaste hivatalos oldala

A hotel mögött:

costa rica 001

Saját kép: a hotel mögötti táj

Ez a gyönyörű luxushotel egy közép-amerikai kietlen tájon fekszik. Körülötte semmi, csak a durva növényzet és a hegyek. A fákon majmok sziesztáznak, valamint narancsok és citromok potyognak le az útra. A hotelben pedig különös “háziállatokkal” találkozhatunk.

costa rica 041

Saját kép: gyümölcsfa

 

SAM_1252

Saját kép: majom a fán, ez itt természetes látvány

 

SAM_1358

Saját kép: “háziállat a hotelben”

Az utazásunk vége felé egy meghatározó pillanat is bekövetkezett, amikor is a párom, Gábor romantikus módon megkérte a kezem. Tényleg egy szappanopera utolsó epizódjában éreztem magam. Imádtam minden percét, és köszönök neki mindent, nagyon szeretem őt, és azt, hogy család lettünk!

SAM_1474

Saját kép: jegyesség

 

SAM_1589

Saját kép: szerelmes kókuszvíz

 

IMG_0098

Saját kép: kislányunk

A szerelmünknek azóta Lilla baba a megkoronázása, aki inspirál engem nap mint nap. Egy tökéletes út volt. Szóval, amennyiben komolyabb utazáson töritek a fejetek, úgy ajánlom a hacienda stílusú JW Marriottot.

Üdv

Laura és a Lakásművészet

LMlogó

 

 

Az otthon megteremtése egy igazi művészet. Egy kreatív tervezés, amikor életteret alkothatunk. A lakásművészetet megtaláljátok a Facebook-on, és az Instagram-on is, ahol különböző tartalmakkal találkozhattok. 

fehér keret2Laka╠üsmu╠őve╠üszet_logo╠ü_LM

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!