Lakásművészet

Amikor a gyerek “lakberendez”!

A címből adódóan gondolom, hogy sok anyuka sejti mire is gondolok. Amikor megszületik a családban az első gyermek, még nem is tudjuk mi vár ránk a későbbiekben, csak hallunk róla innen-onnan. Aztán egyszer csak elérkezik a “pakolós időszak”. Elsőként azzal kezdődik a móka, hogy a gyerek olyan dolgokat elér, amit nem kellene. Ekkor vesszük észre, hogy hoppá, bizonyos dolgok “rossz” helyen vannak. És persze ezek lesznek a legérdekesebb játékok számukra, a rágóka és zenélő kütyü egy cseppet sem hozza már lázba őket. Nálunk is így történt, szóval mindent elpakoltam az alsó polcokról, vagyis majdnem mindent. Néhány dolgot azért meghagytam rámolni a kislányomnak. Fontos, hogy ne legyen túl sok a NEM szó, és időnként hagyjuk a gyerekeket is “lakberendezni”.

003üres polcok kezdete

A nappali folyamatosan játszótérré változott, úgy hogy észre sem vettük. A gyerekszobába kár a játéktároló bútorokért. A polcokon, média bútoron játék-játék-játék. Egyre több van belőlük, de a kislányom mégis a TV, könyvek, DVD-k, CD-k, valamint a konyhai pulton lévő dolgok után érdeklődik. És hogy vajon mi van a fiókokban?

004játszótér

Amellett, hogy a pakolásról szól most az életem, ez az egyik legszebb időszak, hiszen jó látni, ahogy Lilla  érdeklődően felfedezi a környezetét.

037

Pakolás ismét… Nagyjából biztonságossá varázsoltam a környezetet (persze mindig találok új dolgokat, amit elrakhatok). És Lilla babám átrendezi nekem a lakásunkat.

WP_002925

002

Mindemellett a konyha általában “úszik”, hiszen a bébi ételek pépesítése, főzése “egy cseppet sem jár nagy kosszal”… És ugyebár nincs időnk azonnal rendbe tenni a pultot, mert a gyerkőc éhes. Szépen ott marad a mosatlan, rászáradva a kaja. Ezek a dolgok Lilla délutáni alvása során kerülnek a mosogatógépbe. Persze ha ügyesen előkészülök, és nem frissen készítem az ételt, avagy üveges ebédet kap, akkor ezt megspórolhatom.

catséámiközben főzök, Lilla segít nekem kipakolni a konyhai fiókokat

Nem egyszerű az anyaság, de a legjobb dolog a világon. És élvezem Lilla társaságát, jó látni a saját kis egyéniségének a kibontakozását. Anyaként megtanultam a fenti rumlit tíz perc alatt rendbe tenni. Hozzá kell tennem, hogy ehhez nagy segítséget adnak az IKEA tároló dobozai. Csak beledobálom a játékokat, és kész. A DVD-t gyorsan feldobálom a polcra, és kész. A konyha…az is gyorsan megvan. Csak az a “baj”, hogy ez a tíz perc naponta tízszer megismétlődik. Miért is? Ahhoz, hogy újra érdekes legyen a játék, és pakolhasson, muszáj naponta többször rendet tenni, hiszen mit pakoljon, ha már minden kész. És ez csak a lakás, és a munkafázis egy szelete. 

003lbútortisztítás Lilla módra

Így “rossz” anya módjára bevallom, időnként bevetem a baby TV-t, mely nagy segítséget ad számomra. Mikor Lilla mesét néz, van időm a fentieket rendbe tenni. Komolyan mondom, aki kitalálta ezt a Baby műsort, egy zseni!

007– neki mese idő, nekem házimunka –

Az hogy hajat mikor mosok? Részletkérdés… Valahol láttam az interneten egy cikket, amikor egy lány öt éve nem mosott hajat. Előfordulhat 🙂 . A bejegyzéseket mikor írom? Este, avagy éjszaka.

Jó lakberendezést kívánok!

LD

Logo-Template-about1_THUMBNAIL5

Képek: LauraDesign

 

Az otthon megteremtése egy igazi művészet. Egy kreatív tervezés, amikor életteret alkothatunk. A lakásművészetet megtaláljátok a Facebook-on, és az Instagram-on is, ahol különböző tartalmakkal találkozhattok. 

fehér keret2Laka╠üsmu╠őve╠üszet_logo╠ü_LM

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!