Lakásművészet

Miért LauraDesign?

Arra gondoltam elmesélem a történetét annak, hogyan is lett az oldal neve LauraDesign, és mit is jelent. Ahogy a névből láthatjátok egyszerű, mégis van egy története. 2011-ben végeztem el a Lakberendezési tanfolyamot, ahol volt egy olyan projekt feladat, hogy logótervezés. Mivel lakberendezőnek tanultunk, ki kellett találni mindenkinek egy saját nevet, logót és szlogent, amitől egyedi lesz. Fontos szempont hogy kreatív legyen, érthető, átlátható. Mindemellett nem árt ha egyszerű is, és kapcsolható a lakberendezéshez. Én nem szerettem volna olyan nevet választani ami vicces, avagy túl komoly, és olyat sem ami hosszú vagy bonyolult. És persze az is fontos, hogy még ne legyen ilyen név a szakmában. Nem is gondolkodtam sokat, mert szlogent gyorsan találtam magamnak, melyből adott volt a név is. Laurának hívnak, és egy kedves természetgyógyász ismerősöm megemlítette egyszer, milyen jó, hogy a nevemben benne van az aura szó. És tényleg, jééé… A szlogen, amit magaménak érzek és alapul tudok venni a szakmában az ez:

“aura mely az otthonunk veszi körül”

Ahhoz nem kell hinnünk semmiben, hogy tudjuk mindennek van kisugárzása, minden ami körül vesz minket hatással van ránk. Akár személyről van szó, akár tárgyról. Én azt gondolom az otthon, ahova hazatérünk hatással van ránk. Ezért elneveztem ezt is egy aurának, hiszen az otthonnak is van aurája, mely sugárzik ránk. De ugyanígy egy irodának, térnek, udvarnak, kirakatnak is van hatása, melyeknél nem mindegy a tervezés, a szín, az elrendezés. Nos én ezt megcélozva kapcsoltam a lakberendezéshez magam, ez lett a szlogenem. És mivel a szlogenből indultam ki, gondoltam a Laura név lehetne maga a név, és a design már kapcsolódott a szakmából adódóan. Mivel az L és D betű jól illeszkedik egymásba, nagyon jó logókat lehet ezek kettőséből tervezni. És elkezdtem rajzolni:

jelképzés

A LauraDesign így épül fel: L’auraDesign – aura mely az otthonunk veszi körül.  Téma szerint körülöleli a lakberendezés és otthontervezés területét, a DIY ötleteket, a design-t, tervezést, textil és szín ötleteket, lakásriportokat, híres otthonokat, szóval mindent, ami  ezzel kapcsolatos. A vállalkozás maga még tervezés alatt áll, így van időm a végleges logón gondolkodni. De hobbiból terveztem egyet, melyet nagyon szeretek:

Logo Template - about1_THUMBNAIL

Mi a véleményetek?

Keressetek bátran lakberendezéssel kapcsolatosan, és olvassátok szeretettel blogoldalam, ahol inspirálódhattok a témában. Színezz, alkoss, szeress! Légy boldog otthon!

A Facebook oldalam pedig itt követhetitek: https://www.facebook.com/lauradesign.hu

LD

Megjegyzés:

/ A Laura Design átalakult, kinőve magát Lakásművészetként fut tovább /

 

 

Az otthon megteremtése egy igazi művészet. Egy kreatív tervezés, amikor életteret alkothatunk. A lakásművészetet megtaláljátok a Facebook-on, és az Instagram-on is, ahol különböző tartalmakkal találkozhattok. 

fehér keret2Laka╠üsmu╠őve╠üszet_logo╠ü_LM

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Értem mire gondolsz, tehát nyelvtanilag kellene-e az -at? Szerintem helyes így is, de átgondolom és köszönöm az észrevételt.

  2. szacsiga says:

    Jó az ötlet, csak az a kérdésem, hogy az aura veszi körül az otthonunk(AT) vagy az otthonunk az aurát, mert -at nélkül félre érthető és kicsit számomra zavaró. Aura mely az otthonunkat veszi körül? Vagy Aura melyet az otthonunk vesz körül? A tárgy nélkül kicsit furi.

    Köszi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!